bezár
 

zene

2013. 08. 10.
Nemzetközi dzsesszfesztivál Nisben és 5 másik szerb városban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nemzetközi dzsesszfesztivált tartanak augusztus 15. és 18. között Szerbia második legnagyobb városában, Nisben és öt másik városban, Zajecarban, Pirotban, Vranjban, Arandelovacon és Krusevacon

prae.hu

Három hazai és négy külföldi együttes lép fel a Nisville elnevezésű fesztiválon. A külföldiek között van Ron Carter, Ginger Baker, Kyle Eastwood, az Oscar-díjas amerikai filmsztár és rendező, Clint Eastwood fia. Kyle amerikai dzsesszzenész, basszusgitáros, most adta ki a Jazz Village kiadó legújabb lemezét, a The View from Here címűt.

Utolsó este lép színpadra a Nouvelle Vague nevű francia csapat. A 2004-ben alakult együttes Marc Collin és Olivier Libaux vezetésével a new wawe rock, a melankolikus brazil bossanova keverékét játssza, a dzsessz újhullámát francia variációkkal.

Slobodan Arandelovic, a fesztivál kísérőprogramjainak az igazgatója elmondta a Blic című belgrádi lapnak, hogy az idei, immár 18. fesztiválra Clint Eastwood nevével csalogatják a közönséget. Az első estén az ő egyik filmjét, a Birdöt fogják vetíteni. A film Charlie "Bird" Parker amerikai szaxofonos életéről szól. Bird a dzsessz műfajának nagy egyénisége volt, virtuóz játéka tömegeket vonzott a 40-es évek Amerikájában. A filmért Eastwood megkapta a legjobb rendezésért járó Golden Globe-díjat 1989-ben.

A hazai muzsikusok között lesz a Vasil Hadzimanov Band, a Deca Losih Muzicara nevű együttes, a neves Sergej Trifunovic és a Moondance Band.

Ebben az évben 81 koncertet szerveztek a fesztiválra és ez rekord az 1995-ben alapított Nisville történetében.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés