bezár
 

art&design

2013. 08. 08.
Városi méhészet nyílik Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyarország első városi méhészete nyílik augusztus 22-én a budapesti Hősök terén, a Műcsarnok hátsó teraszán.

prae.hu

Az Új Múzeum Méheknek elnevezésű szokatlan kulturális tér három makettszerű termébe a méhek berepülhetnek, a látogatók pedig kívülről nézhetik meg a rendhagyó kiállításokat, megismerkedhetnek a méhek életével és a közösségi mézet is megkóstolhatják. A múzeum a méhtársadalom működését kutatja, valamint a méhek és az emberi társadalom összefüggéseire hívja fel a figyelmet - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

A múzeum szeptember 30-ig látogatható csütörtöktől vasárnapig 14 és 18 óra között. Az érdeklődőket magyar és idegen nyelvű tárlatvezetésekkel, valamint beszélgetésekkel, koncertekkel, filmvetítésekkel és családi programokkal várják. A tárlatvezetésekre a korlátozott létszám miatt előzetes bejelentkezés ajánlott. A részletes programokról a városi méhészet blogján és Facebook-oldalán lehet tájékozódni.

Az alapötlet a frankfurti székhelyű finger művészcsoporttól származik, amelynek tagjai - Florian Haas és Andreas Wolf - az elmúlt években Németország több nagyvárosában alakítottak ki közösségi méhészeteket és indítottak el úgynevezett vegyes méhészcsoportokat.

A budapesti kísérlet július elején kezdődött csaknem 40 különböző korú, hátterű és élethelyzetű érdeklődő bevonásával. A csoport tagjai Tornyossy Csaba okleveles méhész vezetésével és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület szakmai támogatásával a nyáron a méhészkedés és a mézkészítés alapjaiba nyerhettek betekintést és közösen gondozzák az állatkákat.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés