bezár
 

zene

2013. 08. 08.
Ismét bluegrass Abaligeten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több mint harminc ingyenesen megtekinthető koncertet kínál az érdeklődőknek az idei Nemzetközi Bluegrass és Akusztikus Zenei Fesztivál, amelynek péntektől vasárnapig immár tizenegyedik alkalommal ad otthont a Baranya megyei Abaliget.

prae.hu

A szervező Bluegrass Zenei Egyesület az MTI-hez eljuttatott tájékoztató anyagában azt írta: a bluegrass Amerikában kialakult zenei stílus, amelyben a brit szigetekről származó skót és ír bevándorlók zenéje keveredik az afrikai gyökerekkel, valamint az afroamerikaiak dzsessz- és blues-muzsikával. A műfaj legismertebb stílusjegye a háromujjas pengetési mód.

Az abaligeti háromnapos esemény fellépői közé a bluegrass, az akusztikus blues, a folk, a country, az ír tradicionális zene, valamint a rock jeles hazai képviselőit és külföldi előadóit hívták meg.

Pénteken többek között a Tarnai Acoustic, a TükeZoo és a Louisiana Double lép fel, de a fesztiválon koncertet ad többek között a svéd Lasse Johansson, az osztrák Carolina Ramblers, a GrassRoad Csehországból, valamint Petruska András, a Neil Young Sétány és a Poosta Ramblers.

A rendezvény szervezői kiemelték: a hagyományos fesztivált azért rendezik, hogy a Magyarországon is egyre kedveltebb zenei stílust minél szélesebb körben megismertessék és megszerettessék a hazai közönséggel.

A fesztivál megrendezéséhez Abaliget önkormányzata, az amerikai nagykövetség, a Cseh Centrum és az Osztrák Kulturális Fórum nyújtott segítséget.

Az ingyenesen látogatható rendezvény részletes programja a www.hubma.hu internetes oldalon található.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés