bezár
 

zene

2013. 08. 07.
Palya és Bangó a XV. Betyárnapokon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bangó Margit és Palya Bea is fellép a XV. Betyárnapokon szombaton és vasárnap Zircen, ahol különböző ügyességi, gasztronómiai programokkal felidézik a betyár hagyományokat.

prae.hu

Szombaton a ráhangolódás jegyében tréfás betyárjátékokkal, a bakonyi és vendég betyárok bemutatkozásával veszi kezdetét a fesztivál: nemcsak a betyárok, de a "csárdabeli szépasszonyok" is vetélkednek, ki a rátermettebb e címre, majd közös szalonnázás és pálinkázás következik a betyárbatyukból.
   
Az ünnepélyes megnyitó után néptánccsoportok adnak műsort, este Bangó Margit Kossuth-díjas énekművész lép fel. Kihirdetik, ki az idei év legnagyobb bakonyi betyárja, valamint bakonyi betyár és csárdabeli szépasszony címeket osztanak ki. A nap Betyárjó Mulatsággal zárul a Fúzió Zenekar közreműködésével.
   
Vasárnap a gyerekeket kézműves foglalkozások, bábszínház, bohócok várják reggeltől, délutántól a gyerekprogramok népi sport és ügyességi játékokkal egészülnek ki, és látványos lovas felvonulást tartanak a 82-es főútvonalon muzsikaszóval.
   
Lesz gólyalábas parasztkomédia, lovas bemutató, mesemondás és táncház is, este a Zirci Városi Vegyeskórus népdalokat, betyárdalokat, bordalokat énekel. A térségi hagyományőrzők műsora után Palya Bea énekesnő lép színpadra, akit a HuNkuNDaNCe Népünk ritmusára című folk-showja követ.
   
Fellép Szabó Ádám, a Csillag születik magyar tehetségkutató tangóharmonikás döntőse, majd Csizmadia Géza bakonyi főbetyár magyar nótákat, operetteket énekel, éjfélkor Betyárjáró Mulatság kezdődik, ezúttal a Régió zenekar közreműködésével.
   
A betyárnapok alatt a Mesterségek Utcája címmel népi kismesterségek bemutatója és kirakodóvásár, a Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület tagjainak bemutatói, Bakonyi Ízek Utcája várja a látogatókat, akik megismerkedhetnek a Kurfli Közhasznú Kulturális Egyesület és a bakonyi Mentőegylet munkájával is.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés