bezár
 

zene

2013. 08. 02.
Kottatár a szentegyházi Gyermekfilharmónia által játszott művekből
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kottatárat ad ki az erdélyi szentegyházi Gyermekfilharmónia azokból a művekből, amelyeket az elmúlt 31 évben játszott az együttes.

prae.hu

Az anyag rendszerezése négy évvel ezelőtt kezdődött el, összegyűjtötték a régi zenekari kéziratokat, így összesen 160 zenekari feldolgozást rendszereznek öt füzetbe, amelyek karácsonyi énekeket, 1848-as dalokat és katonaénekeket, magyar népdalfeldogozásokat, más népek dalait, valamint klasszikus közkedvelt műveket tartalmaznak - írta pénteken a Hargita Népe című csíkszeredai napilap.

Haáz Sándor, a Gyermekfilharmónia alapítója és vezetője elmondta, hogy várhatóan már szeptemberben kaphatók lesznek a csíkszeredai és székelyudvarhelyi könyvüzletekben a kottatárak. A kiadványok megjelentetése segíti a filharmónia működését is, hiszen a gyerekek immár nyomtatott kottákból tanulhatnak.

Az gyermekénekkarból és -zenekarból álló intézmény 1982-ben alakult. A koncerteken általában székely népviseletbe öltözve lép fel a száztagú énekkar és a mintegy negyven tagot számláló zenekar.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés