bezár
 

zene

2013. 07. 31.
Komolyzenei fesztivál a francia Riviérán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A zenei világ nagyjait, köztük Diana Damrau német szopránt és Arkagyij Volodosz orosz pianistát vonultatja fel a csütörtöktől augusztus közepéig tartó 64. Mentoni Zenei Fesztivál, amelyet a Cote d'Azur 19. századi egyedülálló kertjeiről híres kisvárosában rendeznek.

prae.hu

Az augusztus 14-ig tartó fesztiválon zenekari, kamarazenei és szólóestek lesznek 21 neves művész közreműködésével a Szent Mihály arkangyal bazilikában - szerepel az esemény honlapján.
   
A Stuttgarti Kamarazenekar Michael Hofstetter vezényletével nyitja a fesztivált Fazil Say török zongoraművész közreműködésével. Fazil Say jól ismert a magyar közönség előtt is, áprilisban a Pannon Filharmonikusokkal lépett fel Budapesten.

A stuttgarti együttes második fellépésén Giuliano Carmignola híres olasz hegedűművésszel muzsikál együtt. Az olasz hegedűs nemrég Claudio Abbadóval koncertezett.
   
A fesztivál kiemelkedő eseménye lesz Diana Damrau híres német szoprán, a világ rangos operaházainak foglalkoztatott énekese és Xavier de Maistre francia hárfaművész közös estje. A hárfaművész szerepelt a Budapesti Tavaszi Fesztiválon is.
   
A kedvelt francia zenei páros, Gautier Capucon csellista és Frank Braley pianista a mentoni fesztivál két legendás muzsikusa, Rosztropovics és Britten darabjait fogja játszani. Arkagyij Volodosz orosz zongoraművész szólóestet, Katia és Marielle Labeque francia testvérpár kétzongorás koncertet ad Mentonban.
   
Richard Galliano olasz gyökerű francia tangóharmonikás estjét érdeklődéssel várják, mert nagy elismerést aratott a Deutsche Grammophonnál nemrég megjelent lemeze, amelyen Vivaldi Négy évszak című művét játssza.
   
Nagy hangsúllyal szerepel az idei fesztiválon a Mediterráneum és benne Spanyolország, mert a spanyol zene egzotikuma hatott a francia zenére. Fellép Pepe Romero gitáros és a Casals Vonósnégyes, amely alapításának 15. évfordulóját ünnepli, és repertoárján szerepelnek Bartók, Kurtág és Ligeti művei.
   
A Lírikus talentumok cím alatt három francia művész, Christophe Rousset csembalójátékos, Sandrine Piau szoprán és Delphine Galou kontraalt lép fel együtt.
   
A zenei fesztivált a Sinfonia Varsovia lengyel együttes zárja. A dirigens Faycal Karoui francia zongorista és karmester lesz, közreműködik Szergej Kacsatrian örmény hegedűművész.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Renaud-Delage: Gru 4
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés