bezár
 

színház

2013. 07. 31.
Fiatal táncosok, koreográfusok kapnak Fülöp Viktor-ösztöndíjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tizenkét fiatal táncos, koreográfus részesülhet egy éven át a Fülöp Viktor-ösztöndíjban.

Szkéné színház

Mozgásszínházi kategóriában megosztott ösztöndíjat nyert Szekrényes László és Veres Nagy Attila, Sánta Gergő néptáncos és Komjáthy Zsuzsanna szakíró is megosztva nyerte el a támogatást - közölte az MTI-vel György Renáta, a Nemzeti Táncszínház PR-menedzsere. 
   
Balett kategóriában Szabó Márton, a kortárs táncosok közül pedig Egyed Beáta, Petrovics Sándor, Hajszán Kitti, Szarvas Krisztina és Horváth Adrienn élvezheti egy évig a Fülöp Viktor-ösztöndíjat. Emellett két koreográfus, Katonka Zoltán és Kulcsár Noémi alkotómunkáját is segíti a támogatás. 
   
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. hirdetett pályázatot fiatal előadó- és alkotóművészek, valamint tánctudományokkal - elméleti, szakírói, pedagógiai tevékenységgel - foglalkozók részére. A Nemzeti Táncszínház szakmai lebonyolítóként működött közre. Az ösztöndíj célja, hogy tehetséges fiataloknak segítséget nyújtson a pályakezdéshez.
   
Az ösztöndíjra egyéves programmal lehetett pályázni. Az idei Fülöp Viktor-ösztöndíjakról öttagú kuratórium döntött, amelynek tagja volt Barta Dóra, a Badora Társulat vezetője; Duda Éva, a Duda Éva Társulat vezetője; Juhász Zsolt, a Duna Művészegyüttes művészeti vezetője; Pataki András, a Szegedi Kortárs Balett igazgatója és Szakály György, a Magyar Táncművészeti Főiskola rektora.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés