bezár
 

film

2013. 07. 30.
Herzog új dokumentumfilmje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Werner Herzog német filmrendező One Second To The Next címmel rendezett dokumentumfilmet a vezetés közben SMS-ezők okozta balesetek áldozatairól.

prae.hu

Herzogot, akinek a nevéhez több mint ötven film fűződik forgatókönyvíróként, producerként vagy rendezőként, a nézők tavaly Tom Cruise oldalán láthatták a Jack Reacher című kalandfilm egyik szereplőjeként - emlékeztetett hétfői beszámolójában a Deadline.com hollywoodi filmes portál.
   
A filmes azt követően határozta el, hogy dokumentumfilmet készít azokról, akik maradandó károsodást szenvedtek az esemesező sofőrök figyelmetlensége miatt, miután leforgatott egy 30 másodperces reklámfilmet a témáról az It Can Wait (Várhat) elnevezésű kampányban.
   
Herzog a dokumentumfilmben a kampányban bemutatott áldozatokat szerepelteti, akiknek az életét örökre megváltoztatta az a pár pillanat, amelyet a balesetüket okozó vezető egy szöveges üzenet elküldésével töltött. 
   
A film premierjére augusztus 8-án kerül sor Los Angelesben, ezt követően pedig az Egyesült Államok 40 ezer iskolájában és több száz kormányintézményben, valamint közlekedésbiztonsági szervezetben vetítik majd le. A produkció az ItCanWait.com honlapra is felkerül.

http://www.deadline.com/2013/07/werner-herzog-takes-on-texting-driving/
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Alex Garland: Polgárháború

Más művészeti ágakról

Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés