bezár
 

art&design

2013. 07. 27.
Határon innen és túl – folytatódik az Értékpárok szakmai rendezvény
Augusztus 6-án új témával érkezik a Holdudvar dizájn témájú előadás- és beszélgetéssorozata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Augusztus 6-án folytatódik a Holdudvar dizájn témájú előadás- és beszélgetéssorozata, az Értékpárok – Dizájn más szemmel. Ezúttal a "Hazai és külföldi" fogalompár köré épülnek majd a prezentációk, ahol Kiss Miklós, Koós Pál, Szentpéteri Márton és Ivánka Katalin osztják majd meg tapasztalataikat a témában. A prezentációkat ezúttal is egy kötetlenebb beszélgetés követni majd.

prae.hu

Milyen a magyar dizájn beágyazottsága a nemzetközi színtéren, mennyire elismertek és keresettek a hazai tervezők külföldön? Lehet-e itthonról európai vagy világmárkát építeni – vagy okosabb megmaradni a járt úton? Van egyáltalán differencia: hazai és külföldi pálya, hazai és külföldi piac – vagy a kihívások és a lehetőségek ugyanazok? Milyen pozitívumokat rejt a hazai oktatás, milyen előnyökkel indulhat el egy magyar pályakezdő és miket kell legtöbbször a saját kárán kell megtanulnia? Hol tartanak a hazai szakmai elismerések, megmérettetések külföldi mércével? Bátorság vagy vakmerőség? Provincializmus vagy globalizmus? Hazai vagy külföldi?

Ilyen és hasonló kérdésekre keresi majd a választ az augusztus 6-ai Értékpárok két szervezője: Batta Barnabás kommunikációs szakember, trendkutató a Mitte Communications stratégiai igazgatója és Kovács Dániel művészettörténész. A négy meghívott, a szakma élvonalát képviselő vendég ez alkalommal: Kiss Miklós, dizájner és képzőművész, Kós Pál formatervező, a MOME egyetemi docense, Szentpéteri Márton eszmetörténész és dizájnkritikus, a MOME Design- és Művészettörténet Tanszék oktatója, illetve Ivánka Katalin a világhírű Ivánka Beton társalapítója.

A programsorozat lényege, hogy a hazai dizájner szakma legjobbjainak segítségével tegye érthetőbbé és ismertebbé a dizájn világát, az alkotás folyamatát a kezdő vázlatoktól az üzletekbe kerülésig. Ehhez olyan, közismert fogalmakat hívnak segítségül, amelyek a tervezők saját munkáin, előadásain, illetve a moderált és a közönségnek is teret adó beszélgetésen keresztül új tartalommal töltődhetnek fel.

Az augusztus 6-ai Értékpárok 19 órakor kezdődik a margitszigeti Holdudvarban. A beszélgetést Batta Barnabás moderálja majd.

Értékpárok – Dizájn más szemmel: Hazai és külföldi
2013. augusztus 6. 19h
Holdudvar, Margitsziget
Belépő nincs.

Facebook:
https://www.facebook.com/events/158758577636926/

Résztvevők:
  • Kiss Miklóshttp://kissmiklos.com/
  • Ivánka Katalin http://ivanka.hu/
  • Koós Pál Formatervező, MOME egyetemi docens
  • Szentpéteri Márton Eszmetörténész, dizájnkritikus, MOME Design- és
  • Művészettörténet Tanszék

Képek:
Lead: Koós Pál.
Szöveg: Ivánka Katalin, Ivánka Beton.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés