bezár
 

irodalom

2013. 07. 20.
Térnyitás címen útkereső fesztivált és szabad konferenciát rendez augusztusban a FÉLonline
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Térnyitás címen útkereső fesztivált és szabad konferenciát szervez a FÉLonline folyóirat augusztus 1-4. között a velencei vitorláskempingben.

prae.hu

Az 1943-as szárszói találkozó évfordulójának apropóján, de attól függetlenül jön létre a rendezvény, amelynek célja, hogy olyan gimnazistáknak, egyetemistáknak vagy pályakezdőknek nyújtson bemutatkozási lehetőséget, akik tevékenységükről társadalmilag releváns módon tudnak beszámolni. A szervezők célja, hogy ezáltal a politikai diskurzust meghaladva lehessen a társadalmi problémákról és megoldási lehetőségekről eszmét cserélni.

Napközben az előadók prezentációit hallgathatják az érdeklődők, ezek után pedig részt vehetnek az adott napon elhangzott előadásokhoz kapcsolódó kerekasztal-beszélgetéseken, melyeknek meghívottjai neves tudósok, értelmiségiek lesznek. A beszélgetések témái között szerepel a magyar gazdaság versenyképessége, a különböző kisebbségek integrációja, valamint kultúra és emlékezet kapcsolata. Esténként vízitúrára és felolvasóestre, könnyűzenei koncertekre és felnőtt bábelőadásra is sor kerül.

A konferenciára előadók és nézők jelentkezését várják különböző témában a ternyitas.felonline.hu oldalon. A várható előadásokban olyan témák merülnek fel mint a közép-európai rendszerváltások problémái, a két világháború közötti néptáncmozgalom, a kortárs komolyzene finanszírozása, irodalmi kánon és nemzeti identitás összefüggései, az LGBT közösség helye a társadalomban, az ügynökkérdés, az alkotmányosság és a határon túli magyarság helyzete, az állami és a vállalati szféra gazdasági versenyképessége.

Az eseményt önkéntesek szervezik, minden szervező és résztvevő saját maga állja a részvételi költségét - anyagi támogatást sem szervezetektől, sem magánszemélyektől nem fogadnak el a szervezők, azonban minden természetbeni segítséget örömmel vesznek.

Jelentkezési határidő: július 22.

A felhívás szövege itt olvasható:
http://ternyitas.felonline.hu/

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés