bezár
 

irodalom

2013. 07. 19.
Tematikus orosz hetek az SFmagon
Az oroszok már nem a spájzban, hanem a világűrben, a fantáziavilágban és a jövőben vannak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyarország legolvasottabb spekulatív irodalommal foglalkozó honlapja, az SFmag.hu ezúttal Oroszországra figyel, és heteken át külön tematikus összeállítást szentel az onnan jövő spekulatív művészetnek.

prae.hu

Az orosz fantasztikum a rendszerváltás után jóval kevesebb publicitást kapott mind a kiadók, mind az irodalomtudomány részéről, ugyanakkor az érdeklődés növekszik iránta. Ezért döntött úgy az SFmag stábja, hogy régi és új szerzőkről beszélve megpróbál bepillantást nyújtani ebbe a szerteágazó világba.

A történeti áttekintés után volt már szó a Kozmosz Fantasztikus Könyvek régi nagy klasszikusairól, így többek között az Istenemberekről vagy Vagyim Sefner A szerény zseni című kötetéről, a posztapokaliptikus történetet feldolgozó A halott ember levelei című filmről, de szóba került az urban fantasy posztszovjet mestere, Szergej Lukjanyenko is. A következő héten írnak két mai fenegyerekről, Pelevinről és Szorokinról, ismertetik az ellen-Gyűrűk Urának számító The Last Ringbearer című regényt, de előtte rövid bepillantást adnak az olvasóknak az orosz szerzői jog visszásságaiba egy Harry Potter-klónon keresztül.

Továbbiak:
SFmag.hu/

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Horváth Iván (1948-2024)
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés