bezár
 

színház

2013. 07. 18.
Színművészetisek az Avignoni Fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egyhetes tanulmányúton vesz részt a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) négy hallgatója a 67. Avignoni Fesztiválon, amelynek programjait péntektől látogatják és naponta számolnak be a látott előadásokról az egyetem honlapján.

Szkéné színház

A tanulmányút során a legrangosabb európai színházi találkozón mások mellett Katie Mitchell, Nagy József (Josef Nadj) és DeLaVallet Bidiefono előadásait tekintik meg a diákok - olvasható az egyetem MTI-hez eljuttatott közleményében.
   
Az idei a harmadik alkalom, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói az intézmény képviseletében vannak jelen a francia fesztiválon. 2009 és 2010 után az idén négy hallgató, köztük három doktorandusz - Herczog Noémi színházkritikus, Kovács Dániel rendező, Nagy Gergő filmdramaturg -, valamint Geréb Zsófia, harmadéves színházrendező szakos hallgató vesz részt a programokon.

A csapat közösen tudósít a megtekintett előadásokról, az off-programról és napi rendszerességgel számolnak be élményeikről a szinhaz.hu és a Színház- és Filmművészeti Egyetem (www.szfe.hu) felületén. A július 26-ig tartó fesztivál eseményeivel személyes beszámolók, szakkritikák és képgalériák formájában ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A hallgatók fesztiválszervezési tapasztalatot is szereznek. 
   
A színházi találkozót az idén utoljára vezeti Hortense Archambault és Vincent Baudriller. A búcsúévben összegzik eddigi vezetői módszerüket: minden évben társul választottak egy vagy két alkotót, akikkel közösen gondolták ki a program tematikáját. A merész választásairól ismert leköszönő igazgatók a kortárs színház legradikálisabb alkotóinak "tűzijátékát" harangozták be az idei dél-franciaországi nyári seregszemlére. A fesztivál három hete alatt összesen 40 előadást lesz látható, amelyből 21-nek Avignonban lesz a világpremierje.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés