bezár
 

film

2008. 10. 26.
Miért került be Angelina Jolie a Bibliába?
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Svéd szakemberek készítették el a Biblia egy vizuálisan ultramodern változatát, a Színes Bibliát. Elképzésük az volt, hogy ki kell emelni az Ótestamentumot hagyományos formájából és át kell változtatni attraktív folyóirattá olyan csalogató fotókkal, amelyek között helyet kap Angelina Jolie-tól Martin Luther Kingig számos személyiség.

prae.hu

Az új Biblia Svédországban nagy siker lett. A 60 ezer példányból, amelyet az északi országban évente eladnak, 30 ezer a Színes Biblia volt. A Vogue-gal vagy a Vanity Fairrel szemre összetéveszthető kiadványban a híres személyiségek fotói mellett az évezredes bibliai szövegek olvashatók. Ez a Szentírás a jövő év márciusában megjelenik az Egyesült Államokban is - írta az El País című spanyol napilap.

"Van a lakosságnak egy jelentős százaléka, amely intelligensnek, műveltnek tekinthető, de nem különösebben vallásos és nem olvassa rendszeresen a Bibliát. Ez a csoport valószínűleg sokkal érzékenyebben reagálna mindarra, ami körülötte történik, ha többször a kezébe venné" - nyilatkozta Larry Norton, a Színes Bibliát kiadó Illuminated World vezetője, aki hangsúlyozta: kiadója független minden vallási kongregációtól.

A Book Industry Study Group adatai szerint a bibliák és más vallási könyvek eladásából 2007-ben csaknem 600 millió euró (168 milliárd forint) folyt be. Ha ehhez még hozzátesszük, hogy a szakemberek megfigyelései alapján háborús vagy krízishelyzetekben emelkedik a vallásos könyvek iránti kereslet, akkor a Színes Biblia sikere az Egyesült Államokban is garantált. "Egy olyan világban, amely a vizualitás nyelvén beszél és abban a korban, amikor a reklámmal szemben nagy a bizalmatlanság, mivel lehet az emberek figyelmét felkelteni? Egyáltalán nem lep meg, hogy a bibliai szövegeket vegyítették Angelina Jolie-val" - jelentette ki Paul Gutjahr, az indianai egyetem valláskutatója.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés