bezár
 

színház

2013. 07. 12.
Szarvas József fiatalokkal foglalkozik
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fiatalokkal közösen épít hidat és teremt velük új kulturális értéket Szarvas József a Nemzeti Színház művésze az őrségi Viszákon.

Szkéné színház

 A Hídépítő Hét keretében július 15. és 21. között egy valódi fahíd is megépül a főút és az őshonos gyümölcsfák otthonául szolgáló Tündérkert között, amelyben a Pajtaszínház és Galéria is várja közönségét - mondta el az MTI-nek csütörtökön Szarvas József.
   
Hozzáfűzte: tavaly - hála Csernyus Lőrinc építésznek és a Kós Károly Egyesülés fiatal építész hallgatóinak - megépült a Tündérkert csillaga, amely mágikus védelmet ad a kert körtefáinak és menedéket nyújt a Tündérkertbe érkezők számára. 
   
Idén is folytatják a megkezdett munkát, mégpedig a híd megépítésével. A híd jelkép, hiszen az építmény összeköt egymással, ugyanúgy közösséget erősít, ugyanez a célja a Tündérkertben található Pajtaszínháznak és Galériának is - mondta.
   
A hídépítés mellett a Pajtaszínházban előadásokra is várják a közönséget az egy hét alatt. Július 15-én a Színház- és Filmművészeti Egyetem növendékei adják elő Arany János Toldi című művét Horváth Csaba rendezésében.

Másnap a szombathelyi Mesebolt Bábszínház mutatja be Baltazár Espinoza utolsó üdülése és üldöztetése című, felnőtteknek szóló előadását. Július 17-én Nagy László Rege a tűzről és a jácintról címmel tart költői estet Gál Tamás a Csavar Színház művészeivel.
 
Július 19-én Jordán Tamás Széllel szemben című stand-upját láthatják a pajtában, kapcsolódva Weöres Sándor születésének centenáriumához. Július 20-án Berecz András és Balogh Kálmán estjét láthatják az építők és a viszáki közönség. 21-én este pedig a Dresch Quartet koncertje zárja a programot.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés