bezár
 

zene

2013. 07. 11.
Elhunyt Király Éva, a Magyar Wagner Társaság tiszteletbeli elnöke
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hosszú súlyos betegség után, életének 82. évében vasárnap elhunyt Király Éva, a Magyarországi Richard Wagner Társaság és Archívum társaság tiszteletbeli elnöke - közölte a társaság az MTI-vel.

prae.hu

Király Évától augusztus 2-án háromnegyed tízkor a Farkasréti temető Makovecz-termében vesznek végső búcsút. 
   
A budapesti székhelyű Richard Wagner Társaság örökös tiszteletbeli elnöke Király Éva elévülhetetlen érdemeket szerzett hazánkban Richard Wagner zenéjének és eszmeiségének népszerűsítése terén - olvasható a társaság csütörtöki közleményében.
   
Lelkesedésével a társaságot a hazai és külföldi zenei élet elismert szervezetévé emelte. 13 éves vezetése alatt a tagok létszáma 300 fölé emelkedett, több mint 100 előadást és operabemutatót szerveztek, valamint összesen 68 publikáció látott napvilágot. 
   
Munkája elismeréseként Király Éva tavaly a Richard Wagner Társaságok Nemzetközi Szövetségének legmagasabb rangú kitüntetését, az Arany-W elnevezésű díjat nyerte el.
 
A díjátadás alkalmával azt mondta ez a különleges megbecsülés "kötelez bennünket arra, hogy minden igyekezetünkkel óvjuk, ápoljuk, terjesszük a felbecsülhetetlen értékű wagneri hagyatékot most és a jövőben is."
   
A világ 159 Wagner-társaságának mintegy 46 ezer tagját képviselő Eva Märtson elnök a kórházban nyújtotta át a kitüntetést Király Évának.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés