bezár
 

irodalom

2013. 07. 11.
Vezetői találkozót tart a Balassi Intézet
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyarország a kultúrán keresztül tudja magát a leghatékonyabban megmutatni a világban - állapították meg a Balassi Intézet által a külföldi magyar kulturális intézetek vezetői számára szervezett kétnapos budapesti találkozó résztvevői.

prae.hu

Az évente megrendezett találkozó csütörtöki megnyitóján Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes hangoztatta, hogy a Balassi Intézet fennállásának egyik legsikeresebb évét tudhatja maga mögött: a napokban zárt például a washingtoni Smithsonian Folklife Festival, hazánk számos nemzetközi könyvvásáron képviseltette magát, és fontos résztvevője volt Horvátország EU-csatlakozási ünnepségeinek.
   
Martonyi János külügyminiszter kiemelte, hogy a Magyarországgal kapcsolatban jelenleg zajló vitákban fontos érv lehet az ország kulturális teljesítménye, hiszen ha valaki megismeri a magyar kultúrát, nem vonhatja kétségbe az ország elkötelezettségét az európai értékek, a jogállamiság és a demokrácia mellett.
   
Balog Zoltán, a nemzeti erőforrások minisztere a várható programok között megemlítette az első világháborús megemlékezéseket, egy Holokauszt gyermekmúzeum megnyitását és a Publishing Hungary könyves program folytatását.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Platon Karataev: Napkötöző


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés