bezár
 

art&design

2013. 07. 08.
Magányos táj
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magányos táj – Tájábrázolás a természeti tájtól a városi tájig a magyar képzőművészetben címmel nyílik időszaki kiállítás július 11-én 17:00-tól a debreceni Déri Múzeumban.

prae.hu

A "saját" klasszikus és kortárs képzőművészeti anyagból kiindulva válogattak össze izgalmas és fontos műalkotásokat hazai közgyűjteményekből és magánszemélyektől, szem előtt tartva a kiállítás célját: a táj sokszínű művészi feldolgozásának bemutatását.
Magányos tájA táj fogalmát a klasszikus tájfestészettől a városi tájábrázolásig a képzőművészeti műfajok képviselői széles skálán dolgozták fel a szobrászattól az installáció művészeten keresztül a különböző új médiumok használatáig. A Déri Múzeum kiállításán látható munka a klasszikus, 19. századi tájfestészetből és a 21. századi metropoliszi lét videón történő ábrázolásából is. A 19. századi színpompás plein air festmények mellett jól megférnek a 20. századi drámai, borongós hangulatú tájképek, a modernista törekvések és a 21. századi urbanista, olykor utópista alkotások 2013. szeptember 29-ig, hétfő kivételével naponta 10:00 és 18:00 között.

A Déri Múzeum több helyszínén látható kiállításán az alábbi művészektől tekinthetünk meg alkotásokat: Barcsay Jenő, Bálint Endre, Bukta Imre, Czene Márta, Csontváry Kosztka Tivadar, Egry József, Fehér László, Ferenczy Károly, Ferenczy Zsolt, Gellér B. István, Gyenis Tibor, Hollósy Simon, Kondor Attila, Kondor Béla, Konkoly Gyula, László Dániel, Lengyel András, Lóránt János Demeter, id. Markó Károly, Nagy Gabriella, Nagy Gábor György, Németh Marcell, Ország Lili, Süli-Zakar Szabolcs, Szabó Ábel, Szinyei Merse Pál, Tihanyi Lajos, Tóth Angelika, Vajda Lajos, Vaszary János, Vásárhelyi Zsolt.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés