bezár
 

zene

2013. 07. 04.
35 millió zenekarok és énekkarok programjaira
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Összesen mintegy 35 millió forint odaítéléséről döntött Halász János kultúráért felelős államtitkár zenekarok és énekkarok külföldi, valamint hazai programjainak megvalósítására.

prae.hu

Az előadóművészeti törvény alapján az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a zenekarok és énekkarok részére kiemelt művészeti célok támogatását célzó pályázatát évente meghirdeti. A 2013. április 1. és 2014. március 31. között megvalósuló programokra összesen 34,47 millió forint támogatás nyújtásáról döntött Halász János - közölte a tárca sajtófőosztálya csütörtökön az MTI-vel.
   
A javaslatot az emberi erőforrások minisztere tanácsadó testülete, a Zeneművészeti Bizottság fogalmazta meg, amelyet a döntéshozó változtatás nélkül elfogadott.
   
A kiírásra csak a törvényben rögzített feltételeknek megfelelő zenekarok és énekkarok pályázhattak. A beérkezett anyagokat két altémában fogadta a minisztérium: külföldi vendégjátékon, koncertturnén való részvétel, illetve hazai hangversenyprogramok, ifjúsági koncertek, kortárs zenei bemutatók megrendezése. A megadott határidőig a tavalyi 37-hez képest idén összesen 82 érvényes érkezett be.
   
A külföldi programokra 20 nyertes pályázó 16,2 millió támogatást kapott, a hazaiakra 25 zenekar és énekkar 18,27 millió forintot nyert el. A tavalyi 24,8 millió forinthoz képest idén 9,5 millió forinttal több támogatást tudott az Emmi kiosztani - szerepel a közleményben.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés