bezár
 

art&design

2013. 07. 03.
Tízmillió font adományt kapott a Tate Modern
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tízmillió fontot (3,48 milliárd forintot) adományozott a londoni Tate Modern galéria új szárnyának építéséhez Ejal Ofer izraeli hajómágnás.

prae.hu

A már javában zajló építkezés teljes költsége 215 millió fontra rúg, a mostani adománnyal az összeg 85 százaléka már rendelkezésre áll.

Köszönetképpen a galéria az épület keleti szárnyának harmadik emeletén lévő kiállítóteret Ejal Oferről nevezi el - olvasható a BBC hírportálján.
Korábban a Tate Modern honlapja beszámolt arról, hogy a brit állam 50 millió fontot, Nagy-London önkormányzata hétmilliót biztosított az építkezéshez.

További ötmilliót nyertek a Wolfson Alapítvány nevű brit jótékonysági szervezet pályázatán, a fennmaradó összeget pedig magánadományokból tervezi fedezni a galéria.
   
A Herzog & de Meuron építésziroda tervei alapján épülő 11 emeletes új szárny olyan magas lesz, mint a galéria eredetileg erőműként használt épületének kéménye volt. 60 százalékkal, 21 ezer négyzetméternyi kiállítótérrel növeli meg az intézmény teljes területét.

Egyebek mellett kialakítanak egy nagyobb teret az időszaki kiállítások számára, valamint számos konferenciaterem és közösségi tér is létesül. Az épület tetejére tervezett nyitott teraszról például a londoni panorámát csodálhatják meg a látogatók.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés