bezár
 

art&design

2013. 07. 02.
A Ferrari bérbe vette a firenzei Ponte Vecchio hídját
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vitát váltott ki Firenzében az önkormányzat döntése, amely a Ferrari rendezte társasági eseményre bérbe adta a toszkán város jelképes műemlékeként ismert Ponte Vecchiót.

prae.hu

A hídra vezető utat mindkét oldalon cserepes növényekkel, bokrokkal zárták el és biztonsági emberek vigyáztak arra, hogy csak a meghívottak léphessenek a Ponte Vecchióra. Fél napig sem a turisták, sem a firenzei lakosok nem tudtak átsétálni ezen a hídon az Arno-folyó túloldalára.
   
A Ponte Vecchiót a Ferrari bérelte ki százezer euróért. Ezen kívül további húszezer euróval járult hozzá a műemlék híd restaurálásához. A hídon vállalati vacsorát rendeztek, amelyen Luca Cordero di Montezemolo, a Ferrari elnöke is részt vett. A Ponte Vecchio közepén zenekar is játszott - írta a Corriere della Sera című lap.
   
Az újság szerint a Matteo Renzi polgármester vezette önkormányzat döntését a Ponte Vecchión sorakozó ékszerüzletek tulajdonosai közül volt, aki támogatta. Mások bevételcsökkenésre panaszkodtak a híd félnapos lezárása miatt.
   
A turisták tiltakoztak. Renzi ellenzéke szerint a polgármester úgy viselkedik, mintha a Medici-család tagjaként egész Firenzét birtokolná, miközben a város műkincsei nem személyes tulajdonát képzik.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés