bezár
 

színház

2013. 07. 01.
Nemzetközi mesterkurzus színészhallgatóknak a Kaposvári Egyetemen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nemzetközi mesterkurzus kezdődött hétfőn színészhallgatóknak a Kaposvári Egyetemen.

Szkéné színház

A Magyar Teátrumi Társaság MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának Színházi Intézete egy újabb nemzetközi mesterkurzusra hívta meg Viktor Rizsakovot, a Moszkvai Művész Színház (MHAT) rendezőjét, színházpedagógusát, illetve a Mejerhold Központ igazgatóját, színészakadémiája 22 elsőéves hallgatóját, valamint a központ égisze alatt működő posztgraduális színházrendező szak hat hallgatóját. A kurzuson a Kaposvári Egyetem Művészeti Karán tanuló színészhallgatók is részt vesznek.
   
A mostani mesterkurzus az orosz és magyar színházi képzés között formálódó hosszú távú együttműködés, amely a múlt évben indult, a kulturális-művészeti kapcsolatok fejlesztése szempontjából sikeres nemzetközi oktatási projekt folytatása.
   
A hallgatók és színházi pedagógusok hét országból érkeznek (Fehéroroszország, Litvánia, Magyarország, Oroszország, Örményország, Ukrajna, Egyesült Államok); a színházi mesterkurzus a közlemény szerint a tágabb kulturális kapcsolatok fejlesztése szempontjából is kiemelt jelentőségű.
   
A tíznapos kurzuson a foglalkozások irányítói között található Viktor Rizsakov, Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, a Kaposvári Egyetem Színházi Intézetének vezetője, Olekszandr Bilozub, a kijevi Ivan Franko Színház rendezője, díszlet- és jelmeztervezője, Király Nyina színháztörténész és Gemza Péter koreográfus-rendező.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés