bezár
 

építészet

2013. 07. 01.
Újra lesz Holcim Awards építészeti világverseny
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A svájci központú multinacionális építőanyag gyártó Holcim, július 1-jén újra meghirdette a 2 millió dollár összdíjazású, a fenntartható építészetet népszerűsítő Holcim Awards építészeti versenyt - közölte a cég magyar leányvállalata az MTI-vel.

prae.hu

Az immár negyedik alkalommal meghirdetett Holcim Awards-ra az iparág szakértőinek vezető projektjeit és a következő generáció merész ötleteit egyaránt várják.
 
Olyan pályaművekre számítanak, amelyek hozzájárulhatnak a fenntarthatósághoz az építészet és építőipar, a táj- és városi építészet, valamint az építőanyagok és technológiák területén. A pályázatokat 2014. március 24-ig lehet leadni.  
   
A kétévente megrendezésre kerülő versenyben előbb kontinensenként hirdetnek eredményt, fő- és fiatal szakemberek kategóriában. Ez utóbbira csak 30 év alattiak jelentkezhetnek.
   
Az európai régió díjátadója jövő év végén Moszkvában lesz. A kontinens versenyeken továbbjutottak 2015-ben mérkőznek a világ díjért.
   
A 2008-as európai versenyt Jenesch Péter és csapata nyerte annak a kormányzati negyednek a tervével, amely végül nem épül meg.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Fényképkollekció a Tabán utolsó évtizedeiről
építészet

Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
Egy látogatásra érdemes új célpont
építészet

junya ishigami + associates építésziroda, Tokió, Japán

Más művészeti ágakról

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés