bezár
 

színház

2013. 06. 28.
Vidnyánszky: készen állunk az új korszakra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vidnyánszky Attila bejelentette, hogy társulatával készen áll a Nemzeti Színház új korszakának megnyitására. Augusztus közepétől lehet jegyeket és bérleteket váltani a színház új évadának előadásaira, az idény Tamási Áron Vitéz lélek című drámájával indul a fővárosi teátrumban.

Szkéné színház

"A Nemzeti Színház új társulatával és a teátrum munkatársaival készen állunk arra, hogy július 1-jével megnyissuk a Nemzeti Színház új korszakát" - közölte pénteken az MTI-vel Vidnyánszky Attila, aki hétfőn veszi át a teátrum vezetését Alföldi Róberttől.
   
"Érezzük az előttünk álló munka súlyát és felelősségét. Azoknak a művészeknek, akik nem a Nemzetiben folytatják pályafutásukat, sok sikert és nézői szeretetet kívánok" - írta a leendő direktor, aki közleményében a közönség bizalmát és a színházi szakma figyelmét, együttműködését kérte a kezdődő művészeti munkához. 
   
Felidézte, hogy az első bemutatóra, a szeptember 27-i Tamási Áron Vitéz lélek című drámájának premierjére az összes jegy elkelt, a belépőket a leendő direktor az új társulat tagjaival árusította budapesti Vörösmarty téren május végén. "Megtisztelő, hogy első bemutatónkra az összes jegyet eladtuk, megható volt a figyelem és az érdeklődés, amely felénk áradt" - fogalmazott Vidnyánszky. 
   
A közlemény kitér arra is, hogy magyartanárok százai "Szabadkától Kassáig, Szombathelytől Kőbányán át Mátészalkáig" jelentkeztek a bemutató főpróbájának megtekintésére.
   
Vidnyánszky Attila tervei szerint több mint tíz bemutató lesz a jövő évadban a Nemzetiben, ahova 14 új színész - Bánsági Ildikó, Eperjes Károly, Horváth Lajos Ottó, Kristán Attila, Nagy-Kálózy Eszter, Rácz József, Revicky Gábor, Schnell Ádám, Szűcs Nelli, Tóth Auguszta, Tóth László, Trill Zsolt, Varga József és Földes László Hobo - szerződött. A jelenlegi társulatból 17-en maradtak a teátrumnál.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés