bezár
 

irodalom

2013. 06. 26.
Írók otthona Hajdúböszörményben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jó kultúrpolitika akkor tud kibontakozni, ha vannak olyan civil kezdeményezések, amelyeket tud támogatni - mondta L. Simon László (Fidesz), az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának elnöke szerdán Hajdúböszörményben.

prae.hu

A politikus ilyennek nevezte a hajdúböszörményi írótábort, és a helyi Kertész László Irodalmi Kört, amelynek a Magyar Írószövetség Hajdú-Bihar megyei írócsoportjával közösen kialakított irodáját felavatta Maghy Zoltán festőművész egykori lakóházában, a Maghy Művészházban.
   
L. Simon László emlékezetett arra, hogy amikor hat éven át az Írószövetségben dolgozott, fontos feladatának tekintette, hogy új életet, lendületet adjanak a vidéki írócsoportoknak.
   
Örömmel üdvözölte a hajdúböszörményi irodalmi találkozóhely és írótábor létrejöttét, és reményét fejezte ki, hogy ez nem csak szalmaláng lesz, hanem lesz erő, energia, hit a folytatáshoz.
   
L. Simon László szerint rendkívül fontos az irodalmat és a művészeteket értő közönség megléte is. Az elmúlt évtizedek oktatáspolitikája nagy hibájának nevezte, hogy a művészeti oktatás háttérbe szorult hazánkban.
   
Beszámolt arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz frakcióülésén már tájékoztatta a képviselőket, hogy a mindennapos testnevelés után a mindennapos ének, zene és művészeti oktatás bevezetését tervezik az iskolákban.
   
Szentmártoni János költő, a Magyar Írószövetség elnöke a szövetség sokoldalú támogatásáról biztosította a hajdúböszörményihez hasonló kezdeményezéseket.
   
Kiss Attila (Fidesz), Hajdúböszörmény polgármestere elmondta: Maghy Zoltán festőművész egykori lakóházában alakították ki a galéria mellett az irodalmi kör irodáját. Köszönetet mondott azoknak a közmunkásoknak, akik fizikai munkával vettek részt a Maghy Művészház létrahozásában.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés