bezár
 

film

2013. 06. 26.
Film a CIA üzelmeiről
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Paz Vega lesz Jeremy Renner partnere a CIA nicaraguai üzelmeit leleplező, tragikus sorsú újságíróról szóló filmben a The Hollywood Riporter értesülései szerint.

prae.hu

A Kill the Messenger című alkotásban Renner játssza Gary Webbet, azt az oknyomozó riportert, akit befeketítettek, miután feltárta, hogy a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) segített a nicaraguai baloldali sandinista kormányzat ellen lázadó kontráknak kábítószert csempészni Kaliforniába az 1980-as években. Paz Vega alakítja egy rácsok mögött ülő tehetős díler barátnőjét, aki abban reménykedik, hogy Webb segít kihozni a férfit a börtönből.
   
Miután írásai nagy port vertek fel, Webb a CIA lejárató kampányának áldozata lett: lapja, a San José Mercury News, de szinte az egész újságíró-közösség kihátrált mögüle. A férfit 2004-ben két golyóval a fejében holtan találták, a vizsgálatok öngyilkosságnak minősítették az esetet.
 
Későbbi kutatások mind alátámasztották Webb elméletét arról, hogy a CIA szemet hunyt afölött, hogy a kontráktól származó kábítószer árasztotta el Los Angeles - majd más amerikai nagyvárosok - utcáit, sőt a fogyasztás fellendítése érdekében az ügynökség megvédte a dílereket a felelősségre vonástól. Az üzelmekből származó pénz a kontrák harcát volt hívatott támogatni, különösen azután, hogy az amerikai kongresszus megtiltotta a lázadók közvetlen pénzügyi támogatását.
   
A forgatás a tervek szerint augusztusban kezdődik Atlantában. Renner nemcsak főszereplője, hanem producere is a filmnek, amely sokak szerint "még inkább kihozza majd a sodrából" az ügynökséget, mint Kathryn Bigelow díjnyertes filmje, a Zero Dark Thirty - A bin Laden-hajsza.
Paz Vega legközelebb a Grace Kellyről Nicole Kidman főszereplésével készülő filmben lesz látható, a spanyol színésznő alakítja az operadíva Maria Callast.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés