bezár
 

film

2008. 10. 23.
A Türelem a Művész moziban
Nemes Jeles László díjnyertes kisfilmje mint kísérőfilm
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Türelem a Művész moziban Nemes Jeles László Szemle-nyertes kisfilmjét Michel Gondry új filmje előtt láthatják a nézők a Művész moziban október 23-tól.

prae.hu

A 38. Magyar Filmszemlén a legjobb kisfilmnek járó fődíjat nyerte el a Türelem. Nemes Jeles László első hazai kisfilmjének világpremierje a tavalyi Velencei Filmfesztiválon volt - az azóta eltelt másfél évben közel ötven nemzetközi fesztiválra kapott meghívast, számos díjat nyer. Jelenleg az Európai Filmakadémia Fődíjáért van versenyben.  A Művész mozi műsorán Michel Gondry Tekerd vissza, haver! című vígjátéka előtt szerepel a sokat ígérő egysnittes. A filmben „egy irodista nő precíz munkafolyamata – egy arc rezzenései” láthatóak. „És egy férfi, aki várja az ablakon túl.” A film főszereplője Marjai Virág. Az Inforg Stúdió, a Duna Műhely és a Filmteam koprodukciójában készült Türelem operatőre Erdély Mátyás, producere Muhi András volt.

Michel Gondry Tekerd vissza, haver! című filmjét a Budapest Film forgalmazza. (Írásunk a filmről a címre kattintva olvasható.)

nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés