bezár
 

art&design

2013. 06. 24.
A mezőszemerei művésztelep alkotóinak kiállítása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Először állítanak ki Budapesten a 12. mezőszemerei Nyílt Tér Vizuális Művészeti Alkotótelep résztvevői szerdától a Godot Galériában.

prae.hu

Bukta Imre Munkácsy-díjas festőművész elmondta az MTI-nek, hogy Kónya Réka performerrel már 13 éve szervezi a művésztelepet falujában, a Heves megyei Mezőszemerén. 
   
A Godot Galériában a tavaly a telepen dolgozó kilenc művész állítja ki alkotásait. A kiállító művészek között van Bukta Imre, Erdei Krisztina, Fátyol Viola, Király Gábor, Margit Szabolcs, Mátrai Erik, Nagy István, Pajor Kristóf és Szirtes János.
   
A művésztelep a kéthetes időszak alatt 10-12 művésznek tud szállást és étkezést nyújtani. A Mezőszemerei Civil Egyesület a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával működteti a művésztelepet - ismertette Bukta Imre.
Arról is beszélt, hogy sokműfajú művésztelepről van szó, dolgoznak ott festők, szobrászok, intermédiával foglalkozók és fotósok is. Mivel Mezőszemerén nincs turizmus, a falu éli a hétköznapi életét, így a művészek kizárólag a motívumokra koncentrálhatnak - magyarázta. 
   
Bukta Imre az alkotókat művészeti teljesítményük alapján választja ki és hívja meg a telepre. Az idén már 13. alkalommal rendezik meg a művésztelepet Mezőszemerén augusztus második felében, mert a faluban akkor zajlik a betakarítás, ami érdekes lehet a művészeknek. A bemutatkozás egymásnak és az érdeklődőknek úgy történik, hogy a ház melletti csűrben a művészek vetített képes előadást tartanak magukról és munkásságukról. 
   
A mezőszemerei művésztelep eddigi beszámoló tárlatait Egerben, a Kis zsinagógában tartották. A mostani kiállítás a Godot Galériában július 5-éig tart nyitva - tette hozzá Bukta Imre.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés