bezár
 

színház

2013. 06. 22.
Weöres 100 - Szent György és a sárkány - díszbemutató
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Weöres Sándor Szent György és a sárkány című tragikomédiájának díszbemutatójával folytatódtak a megemlékezések az író születésének századik évfordulója alkalmából szombaton Szombathelyen.

Szkéné színház

Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója köszöntötte a centenáriumi díszbemutatóra érkezőket. Mint mondta, a közönség a bemutató láttán eldöntheti, hogy a színészeknek sikerült-e megtalálni azt a létrát, amely a költő szavai szerint is a földtől az ég felé vezet.

Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely egyéni országgyűlési képviselője köszöntőjében szintén a költő szavait hívta segítségül. "Ne várj csodát. Mert a csodás ígéret teljesül anélkül, hogy csoda történne" - idézett A teljesség felé című kötetből, utalva arra, hogy Szombathelynek régi vágya, a helyi politikának pedig közös ígérete volt annak a színháznak a létrejötte, amely két esztendeje már Weöres Sándor nevét viseli.

Szombathely kétezer éves kultúrája várta és követelte a színházat, nem csoda következett be, de egy csodás ígéret teljesült azzal, hogy ez a színház felépülhetett - mondta a miniszter.

A centenáriumi díszelőadás után ünnepélyesen hirdetik ki annak az országos drámapályázatnak az eredményét, amelyet a centenárium jegyében hirdettek meg, és amelyre 174 érvényes pályamű érkezett.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Platon Karataev: Napkötöző
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés