bezár
 

art&design

2013. 06. 22.
Közel 700 ezer forint gyűlt össze jótékonysági képaukción a vajai viharkárosultaknak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csaknem hétszázezer forint gyűlt össze a vajai viharkárosultak megsegítésére rendezett jótékonysági képaukción szombaton a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisvárosban.

prae.hu

A több mint húsz alkotóművész által felajánlott grafikák, festmények, rajzok és rézkarcok kétharmada kelt el, az ebből származó bevételt pedig a települést ért vihar károsultjainak ajánlják majd fel - mondta Molnár Sándor, a vajai múzeum intézményvezetője az MTI-nek.

Az aukciót a Magyarországi Református Egyház és a kisváros Vay Ádám Muzeális Gyűjteményének baráti köre szervezte; a vajai múzeum alkotótáborában rendszeresen részt vevő képzőművészeket kérték fel alkotásaik felajánlására. Az összegyűlt bevételt a szervezők átadják majd a helyi önkormányzatnak, amely dönt majd arról, hogy egyes családok milyen jellegű támogatásban részesülhetnek.

A Mátészalkához közeli Vaján május 12-én pusztított tornádószerű vihar és jégeső, a település négy utcájában hatvan lakóházat rongált meg jelentősen a szél. A házak tetőszerkezete, tűzfala, kéménye rongálódott meg, s a szétrepülő cserépdaraboktól két ember is megsérült.

A vajai múzeum - amely januártól a Magyar Nemzeti Múzeum részeként működik - egyébként 2001 óta minden évben rendez jótékonysági képaukciót. Az első és a második évben a szatmár-beregi árvíz, a tiszai gátszakadás károsultjainak gyűjtöttek, utána pedig múzeumi fejlesztéseket valósítottak meg a kapott összegekből.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés