bezár
 

színház

2008. 10. 23.
Gyenesei szerint kulturális misszió volt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az önkormányzati miniszter kulturális misszióként tekint arra, hogy levélben ajánlotta a színházat fenntartó városok polgármestereinek „egy földije remekbe szabott zenés vígjátékát” - írta a szerdai Népszava.

Szkéné színház

A lap abban az ügyben kereste meg Gyenesei Istvánt, amely miatt hétfőn Deutsch Tamás fideszes parlamenti képviselő interpellációban vonta őt kérdőre, Gusztos Péter szabad demokrata politikus pedig lemondásra szólította fel.

A Népszava kérdésére Gyenesei István elmondta, "a Kikötő című és egy másik színdarab is" szerepelt abban a levélben, amelyet a közelmúltban küldött szét a városvezetőknek. 

„Nem igazán értem Deutsch képviselő felháborodását, mivel Érd, Kaposvár és Kecskemét polgármesterei ugyanezért például köszönetet mondtak, és arról tájékoztattak, hogy műsorra veszik a színműveket” - közölte Gyenesei, aki hozzátette: „ezeket a településeket fideszes politikusok vezetik”. A tárcavezető kiemelte: a turizmusért is felelős miniszterként nemcsak lehetősége, de kötelessége is, hogy ilyen „kulturális misszióra” vállalkozzon, hiszen 2009 a kulturális turizmus éve lesz, melynek színes programjába "a jó színdarabok is beleférnek, hiszen vonzzák a közönséget". 
 
Arra reagálva, hogy Gusztos Péter a blogján hétfőn arról írt: a magyar közéletben nincs szükség olyan vezetőkre, akik a rokonokat, barátokat a miniszteri pozíciót felhasználva próbálják helyzetbe hozni, Gyenesei István kijelentette: "elmúlt az az idő Magyarországon, mikor egy miniszter ajánlását kötelezőnek kell venni".     

Ha arra érdemes programot lát, hall, akkor a jövőben is tájékoztatni fogja a településvezetőket, és természetesen ezért nem fog lemondani - mondta a miniszter a Népszavának.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés