bezár
 

art&design

2013. 06. 22.
Közeleg a Design Világnapja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csatlakozva a világ számos országához, hazánkban is megünnepeljük a Design Világnapját (World Industrial Design Day), melyet immáron hatodik alkalommal hirdetett meg az Icsid (Ipari Formatervezési Társaságok Nemzetközi Szövetsége). A jeles nap alkalmából a Magyar Formatervezési Tanács meghívására Tomek Rygalik nemzetközi hírű designer tart előadást, mely a Design Hét Budapest bevezető eseménye is egyben.

prae.hu

Az Icsid (Ipari Formatervezési Társaságok Nemzetközi Szövetsége) megalakulásának 50. évfordulója alkalmából, 2007. június 29-én hirdette meg először a Design Világnapját. Ezen a napon világszerte együtt ünnepelnek a tervezők és a designrajongók. A nemzetközi megmozdulás célja a design jelentőségének, legújabb eredményeinek bemutatása a szakma és a nagyközönség számára egyaránt.
Tomek RygalikA jeles nap alkalmából a Magyar Formatervezési Tanács meghívására Tomek Rygalik nemzetközi hírű designer tart előadást, mely a Design Hét Budapest bevezető eseménye is egyben. Az idén tízedik évfordulóját ünneplő fesztivál 2013-as fókuszával összhangban, az Alternatív Design Stratégiák című előadás a designer szempontjából tekint a kortárs design határátlépéseire. Arra keresi a választ, hogy napjaink designere miként tudja újradefiniálni önmagát és új kifejezésmódokat keresni az utóbbi évek folyamatosan változó gazdasági, társadalmi és kulturális közegében.

A június 28-án délelőtt 10.00-kor kezdődő előadásra a Design Terminál épületében (Budapest, V. ker., Erzsébet tér 13.) kerül sor. Az előadás angol nyelvű, szinkrontolmácsolás biztosított; a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a következő e-mail címen lehet 2012. június 25-ig: mfti@hipo.gov.hu.

Tomek Rygalik feleségével, Gosia Rygalik designerrel 2009 óta dolgozik együtt az általa alapított Studio Rygalik égisze alatt. Az eredetileg New Yorkban, a Pratt Institute-ban építészetet tanuló, majd Londonban, a Royal College of Art falai között diplomázó lengyel tervező az elmúlt években olyan cégeknek dolgozott, mint a Moroso, a Corian, az Ideal Standard, a Heal’s, a Noti, vagy a vezető lengyel bútorgyártó Comforty, melynek 2012-ig volt a művészeti vezetője. Tomek a londoni Royal College of Art első lengyel tanára, jelenleg a varsói Képzőművészeti Akadémián ipari formatervezést tanít.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés