bezár
 

irodalom

2013. 06. 21.
Magyar Örökség Díj
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újabb hét kitüntetettnek ítélték oda a Magyar Örökség Díjat: az elismeréseket szombaton adják át Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében - közölte az MTI-vel a Magyar Örökség és Európa Egyesület.

prae.hu

A szervezet közleménye szerint elismerésben részesül a Pető Intézet fél évszázados gyógyító és oktató tevékenysége, Jelenczki István filmművészete, Entz Géza műemlék- és műtárgyvédelmi munkássága és Görömbei András irodalomtörténész nemzetszolgálata. 
   
A bírálóbizottság Magyar Örökség Díjban részesíti továbbá Juhász László értékőrző életművét, az amerikai magyarság történetét megismertető Várdy-házaspár munkásságát, a Győri Audi ETO női kézilabda csapat és Görbicz Anita sportteljesítményét. 
   
A Magyar Örökség Díjat, amellyel korunk, valamint a 20. század első felének legjelentősebb magyar teljesítményeit jutalmazzák, évente négy alkalommal adják át.

Az elismerések odaítéléséről a Magyar Örökség és Európa Egyesület által felkért bírálóbizottság dönt. A kitüntetést életre hívó Magyarországért Alapítványtól a díj gondozását 2003 márciusában vette át a Magyar Örökség és Európa Egyesület.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés