bezár
 

art&design

2013. 06. 21.
Új bejáratot kap a restaurálás előtt álló Colosseum
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egy hónapon belül megkezdődhet a római Colosseum régóta tervezett helyreállítása. Addig is felújítják a műemléket övező régészeti terület kapuit.

prae.hu

A római régészeti felügyelőség már igent mondott a Colosseum restaurálásának elindítására. Ha az ezzel kapcsolatos közbeszerzési pályázatokat vizsgáló bíróság is szabad utat ad, a világ és Olaszország egyik legismertebb ókori műemlékének helyreállítása akár már július közepe előtt megkezdődhet - jelentették a római napilapok.
   
A restaurálás első fázisa az amfiteátrum északi oldalának árkádjait érinti. A Tod's olasz divatcég által finanszírozott munka a tervek szerint 915 napig tart és 6 és fél millió euróba kerül.
   
A helyreállítás alatt a műemlék folyamatosan látogatható lesz.
Ezzel egy időben július végén egy harmadik, új bejárat nyílik a Colosseum és a Palatinus-domb alkotta régészeti területen. Az új kapu a Forum Romanumon levő Titus-diadalív közelében található.

Felújítják a Capitolium-dombbal szomszédos "régi" bejáratot, amelyet modern csarnokká változtatnak turista találkozóponttal, ajándékbolttal és napelemes energia-szolgáltatással. 
   
A Róma központjában levő Colosseum és a környező ásatási terület a leglátogatottabb olaszországi műemlékegyüttes, évi ötmillió turista keresi fel.
Az olasz és külföldi turisták csütörtökön több mint négy órán át álltak sorba a Colosseumnál, melyet majdnem fél napra lezártak a műemléket őrző őrök szakszervezeti gyűlése miatt.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés