bezár
 

art&design

2013. 06. 21.
Múzeumok éjszakája a Ráday KultUccában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Élőzene, divatbemutató, környezetvédelmi programok, ingyenes városnéző séták és könyvbemutató is szerepel a fővárosi Ráday KultUcca éjfélig tartó szombati programjában.

prae.hu

Az éjfélig nyitva tartó Ráday utca ünnepi díszben fogadja a látogatókat. Gyepszőnyeggel borítják be az aszfaltot, virágosítják a járdákat, és mécsesekkel, gyertyákkal világítják ki az utcát. 
   
Sajátos múzeumi sétaútvonalat is kínálnak a szervezők a Magyar Nemzeti Múzeum és az Iparművészeti Múzeum között. A séta első állomása a Kálvin tér, majd az Ybl-palota érintésével a Ráday Gyűjtemény és a Biblia Múzeum következik. A Bakáts téri templomtól pedig a Knézits utcán át az Iparművészeti Múzeumig tart az útvonal - közölték a szervezők az MTI-vel.
   
Folytatódik a nyitott udvar program, amelyben a több mint százéves szecessziós házak rejtett udvarait nyitják meg a látogatók előtt.
Lesz szabadtéri divatbemutató I want to ride my recycle címmel. Két iparművész, Rostás Zoltán és Huszanyik Éva papírból, szemeteszsákokból, reklámszatyrokból, egyéb háztartási hulladékokból vagy használt ruhákból készített öltözékeiket és ékszereit mutatja be.
   
A Bibliás Könyvesbolt és a Biblia Múzeum Udvardi Erzsébet Kossuth-díjas festőművész Teremtés című kiállításával várja a látogatókat. A Bakáts téri katolikus templom a 2014-es Ybl Miklós évfordulóra készülve installációkon és tablókon keresztül mutatja be a templom történetét és kincseit. 
   
A 2B Galériában ír irodalmi ünnepet tartanak. Lesz beszélgetés James Joyce híres regényéről, az Ulyssesről és szereplőjéről, Leopold Bloomról, a műből kétnyelvű felolvasóestet is tartanak, este pedig az íróról és a műveiből készült filmekből részleteket vetítenek a Ráday Könyvesházban.

A Madách zenekar az 1920-as évek zenéjével szórakoztatja az érdeklődőket a 2B Galéria előtt - írták a szervezők.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Platon Karataev: Napkötöző


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés