bezár
 

art&design

2013. 06. 20.
Pénteken nyílik meg a B29 Galéria Újbudán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Újbuda Kulturális Városközpont program keretében pénteken megnyíló B29 Galériában huszonhárom kortárs alkotó festményeiből, grafikáiból, videóiból és plasztikáiból látható egynapos bemutatkozó kiállítás Budapesten.

prae.hu

Az Újbuda Kulturális Városközpont (KVK) projekt keretében a Bartók Béla úton létrejött új, művészeti befogadó térben a Random alkotócsoport tíz fiatal művészének, Újbuda kilenc tehetséges alkotójának, valamint a Szatyor Galéria négy művészének munkáiból látható válogatás - közölték a szervezők az MTI-vel.
   
Az anyag összeállításakor figyeltek arra, hogy olyan fiatal kortárs művészeket mutassanak be, akiknek munkássága a nagyközönség előtt kevésbé ismert.
   
A KVK projekt kiemelt célja, hogy a történelmi Bartók Béla út meghatározó kulturális erőtere legyen a fővárosnak. A program akcióterve magában foglalja egy kulturális, tematikus főutca létrehozását, a közterületek felújítását, új pihenőhelyek és közművelődési, szabadidő-eltöltési lehetőségek kialakítását, valamint a program kiemelt részeként a Móricz Zsigmond körtéri, műemléki védettségű Gomba épületének hasznosítását.
   
A fejlesztés egyik jelentős állomása az elkészült B29 Galéria, ahol a jövőben helyet kaphat a Helytörténeti Múzeum is. Emellett megszépülnek a Bartók Béla út homlokzatai, a 32. szám alatt jelenleg is működő B32 Galériát pedig további kiállítótérrel bővítik, szomszédságában pedig két műtárgykereskedést hoznak létre.

A Gárdonyi-szobor körüli közteret gyalogos övezetté alakítják át, akadálymentesítik, több lesz a zöldterület és energiatakarékos lesz a közvilágítás.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés