bezár
 

art&design

2013. 06. 20.
Udvardi Erzsébet képei a Biblia Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Udvardi Erzsébet idén elhunyt Kossuth-díjas festőművész képeiből nyílik kiállítás pénteken Budapesten a Biblia Múzeumban, a Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday utcai központjában.

prae.hu

A szeptember 27-ig látható tárlatot a felújítás alatt álló múzeum állandó kiállítási terében rendezik meg. A kollekcióban Udvardi Erzsébet Teremtés-sorozatát állítják ki: a teremben hatalmas, négyméteres kép fogadja a látogatót, a mű csillagot ábrázol, közepén a Teremtő arcmása, mellette hat festmény a teremtés hat napját szimbolizálja - mondta Tímár Gabriella, a múzeum igazgatója az MTI-nek.
   
A kiállításon még hét Udvardi-alkotás tekinthető meg, köztük Pál apostol befejezetlen képe, amelyet már nagybetegen, ülve festett a művész. Egy másik Pál apostolt ábrázoló képe is látható lesz vitrinben, ezt a munkát újságíró férjének festette, hogy Pál védelmezze őt, mert az apostol az újságírók védőszentje.
   
Vígh Tamás szobrászművész Udvardi Erzsébetről az ötvenes években készített bronz portréja szintén szerepel a kiállításon, amelyre magyar és angol nyelvű katalógus is készült.
    
A tárlatot Bogárdi Szabó István református püspök nyitja meg, közreműködik Timár Sára Junior Prima-díjas népdalénekes.
   
Udvardi Erzsébet 1958-tól Badacsonytomajon élt, munkásságában benne van a balatoni táj, az ott élő emberek és választott szűkebb hazája, Badacsony.

Egyházművészeti alkotásainak állandó témája volt a Biblia, az Ó- és az Újszövetség, a szentek élete. Festett biblikus vázlatokat, oltárképeket, amelyek a környék templomait és kápolnáit díszítik.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés