bezár
 

art&design

2013. 06. 20.
Szombaton rendezik a Tűzzelvassal fesztivált
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tizedik alkalommal rendezi meg a Fehérvári Kézművesek Egyesülete a Tűzzelvassal fesztivált Székesfehérváron; a szombati rendezvény középpontjában ezúttal az ollókészítés, ollójavítás lesz.

prae.hu

A fesztivált a magyar kézművesség megőrzése céljából hívták életre tíz évvel ezelőtt. A június 22-ei eseményen ismét részt vesznek az ország legkiválóbb késesei, kovácsai, fegyverkovácsai és tőrösei, hogy népszerűsítsék mesterségüket és a hagyományosan kézimunkával, kiváló nyersanyagokból készített minőségi, díszes magyar termékeiket.
   
A Rác utcai skanzenben idén az olló jut főszerephez: Nagy István kés- és ollókészítő előadást is tart az ollók használatáról és javíttatásáról. A programból kiemelkedik még a csirkehús feldolgozásához használt eszközök bemutatója és a borotvakészítés rejtelmeiről szóló előadás. A szervezők tájékoztatása szerint birkanyírás és lópatkolás is színesíti majd a látnivalókat.
   
Az egyesület szorosan együttműködik a székesfehérvári szerb nemzetiségi önkormányzattal, így a Rác utcai szerb ortodox templom kertjében felállított színpadon zenés-táncos előadások, az I. András Lovagrend bemutatója és egyéb programok várják a vendégeket. A Múzeumok éjszakája programsorozat keretében a templom éjjel 2 óráig nyitva áll a látogatók előtt, akik szerb ételkülönlegességeket is megkóstolhatnak.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
(Súlyosan elfogult vélemény)
A teremtett „képzelet” határtalansága
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés