bezár
 

film

2008. 10. 23.
Fődíjas: Ocsi Patyika spulni
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bernáth Milán és Khurelbaatar Uchral Ocsi Patyika spulni című alkotása nyerte a fődíjat az 55. Országos Független Filmfesztiválon, amelyet a hétvégén rendeztek Szombathelyen - tájékoztatták a sajtót kedden a szervezők.

prae.hu

A tájegységi szemlékről már továbbjutott 34 film mellé 17 alkotást válogatott be a versenyprogramba az előzsűri, így a fesztiválon 51 film közül választották ki a legjobbakat.

Első díjat kapott Csóka Miklós és Balogh János Aranypart című filmje, a második helyen végzett Szirmai Márton A süllyedő falu című alkotása, harmadik lett Hajósi Szabó Csilla Roadmovie című filmje.

Alkotói díj elismerésben részesült Falvay Miklós Resolution című filmje, ugyancsak alkotói díjat kapott Papp Barnabás és Takács Anikó A kis pesti zsoké és a fáraó lánya című filmje, valamint Papp Barnabás III. emelet 14 című alkotása.

A legjobb zene díját Kotnyek István, Gerócs László, Kalász József kapta az Orommadarak című film zenéjéért. 

A legjobb színész díját Fodor Juditnak és Szabó Simonnak ítélték oda. A legjobb portréfilmnek Csubrilo Zoltán Még oda nem ér az idő című alkotását találta a zsűri.

Kikötő-díjban részesült Boros Ferenc, Horváth Zoltán, Kozma Gábor Remeteidő című alkotása, a zsűri különdíját pedig M. Tóth Géza Ergo című filmje kapta.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés