bezár
 

irodalom

2013. 06. 17.
Egyetemről – Egyetemért – Egyetemesen: Éjszakai értékdemonstráció a Miskolci Egyetem jövőjéért
2013. június 17. 20h
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egyedülálló módon állnak ki a Miskolci Egyetem sokszínűségének megtartásáért az intézmény oktatói, hallgatói és dolgozói: június 17-én, hétfőn este 8 órától színes ismeretterjesztő előadásokkal, találmány-bemutatókkal és kulturális programokkal demonstrálják a miskolci universitas szerteágazó értékeit. A helyszín az Egyetemváros C/2-es épületének 34-es előadója.

prae.hu

A rendezvényt egy doktoranduszhallgató kezdeményezte az egyik legnépszerűbb közösségi portálon, miután ismerté váltak azok a kormányzati elképzelések, amelyeknek megvalósulása esetén a Miskolci Egyetem a jövőben mint ún. szakegyetem működhetne, ami egyszersmind az intézmény nem-műszaki karainak leépítését is jelentené.

A kezdeményezéshez az egyetem számos oktatója, hallgatója és dolgozója csatlakozott az egyetem valamennyi karáról, miközben a rendezvény szervezőit a Hallgatói Önkormányzat is támogatásáról biztosította.

A rendhagyóan gyors szervezés oka az, hogy a Felsőoktatási Kerekasztal kedden tárgyalja a minisztériumi tervezetet. Az Egyetemről – egyetemért – egyetemesen: éjszakai értékdemonstráció a Miskolci Egyetem jövőjéért címmel megvalósuló rendezvény célja hangot adni annak, hogy a Miskolci Egyetem méltó rá, hogy ne szakegyetemként, hanem ún. nemzeti tudományegyetemként működhessen a kormányzati koncepció megvalósulása esetén.

A Miskolci Egyetem leépítése a várost és a régiót egyaránt súlyos csapásként érintené, ezért a résztvevők nyílt levéllel fordulnak Orbán Viktor miniszterelnökhöz.


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Horváth Iván (1948-2024)
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés