bezár
 

irodalom

2013. 06. 17.
Diákok az olvasásra nevelő programban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A lezáruló tanévben több mint huszonötezer középiskolás vett részt a Magyar Lapkiadók Egyesületének (MLE) olvasásra nevelési programjában, amelynek célja a diákok szövegértési kompetenciájának javítása - közölte az MLE az MTI-vel.

prae.hu

 Az egyesület közleményében tudatta: a magyar lapkiadók az elmúlt öt évben több mint félmilliárd forint értékben juttattak el sajtóterméket a középiskolák tanulóinak, a megyei lapkiadók által működetett regionális programok keretében pedig további kétszázmillió forint értékben jutottak újságokhoz a diákok. 
   
Az iskolai tanulócsoportok számára juttatott lapcsomagok mellé az MLE módszertani segédleteket is biztosít a pedagógusok számára, ösztönözve ezzel a sajtótermékek felhasználását az iskolai órák keretén belül. 
   
Hozzátették, egy új, kreatív eszközkészletet kínálnak így az oktatási intézményeknek a nemzeti alaptantervben meghatározott fejlesztési feladataik ellátásához, ez a szövegértési kompetencia fejlesztésén túl a kritikai szemléletmód erősítésében, a tudatos médiahasználat fejlesztésében, az állampolgári attitűd kialakításában, de akár egy matematikaóra keretein belül a statisztikák működésének szemléltetésében is sikeresen felhasználható.
    
Az egyesület közleményében kitért a program eredményeire is: a legutóbbi, több mint egy évvel ezelőtt lezajlott PISA-felmérés során kiderült, hogy jelentősen nőtt Magyarországon az újságolvasó diákok aránya, és szélesedett a köre azoknak a szövegeknek, amelyek iránt érdeklődnek a fiatalok.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés