bezár
 

art&design

2013. 06. 16.
Múzeumok éjszakája - Motorok, terepasztal és versenyek a Közlekedési Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Taxi kiállítás és különleges BMW motorok várják a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban a látogatókat, az Afrikai-Magyar Egyesület programjaival ismerkedhetnek meg az érdeklődök az Öntödei Múzeumban június 22-én, a múzeumok éjszakáján.

prae.hu

A Közlekedési Múzeumban az estet a gödi Németh László Általános és Művészeti iskola ütőegyüttese nyitja, majd a Mesekocsi színház bábosai, bohócai szórakoztatják a gyerekeket. A közönség megtekintheti egyebek mellett az 1970-es évek játékait, valamint a 100 éves fővárosi taxi történetét bemutató kiállításokat. A nagy terepasztalon kívül a megújult emeleti terepasztal is várja a látogatókat, ezen az éjszakán a vonatok folyamatosan járnak - közölte a múzeum az MTI-vel.

A BMW Motoros Baráti Kör a BMW motorkerékpár gyártás 90. évfordulója tiszteletére negyven motort vonultat fel az elsőtől a legutolsó típusig. A BMW motorgyártás teljes történetét bemutató alkalmi kiállítást szakkönyvek, poszterek és prospektusok is színesítik. A parkolóban KRESZ pálya, valamint különféle versenyek - kerékcsere, autós és kerékpáros ügyességi - várják az érdeklődőket.

Kihelyezett programként az érdeklődők ezen a napon szakmuzeológus vezetésével tekinthetik meg a Szabadság hídi vámházban berendezett budapesti Duna-hidakat bemutató tárlatot. Találkozó a pesti oldalon, a híd északi vámházánál lesz.

Az Öntödei Múzeum vendégként az Afrikai-Magyar Egyesület mutatkozik be kézműves foglalkozásokkal és afrikai szabósággal. Gyurácz Andrea, A szőke nő kalandjai Afrikában című könyvek szerzője fényképes útibeszámolót tart, majd tanzániai táncosok és zenészek előadása várja a nézőket.

A 11. múzeumok éjszakájának látogatóit június 22-én 187 vidéki és 106 fővárosi kulturális intézmény összesen 350 helyszínen várja különleges programokkal. A felnőttek 1500, a 6-18 év közötti gyermekek 600 forintért válthatnak karszalagot, amely valamennyi intézménybe és a különjáratokra is érvényes.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés