bezár
 

art&design

2013. 06. 16.
Múzeumok Éjszakája - Kaposváron a könyvtár, a levéltár és a múzeum is nyitva áll a látogatók előtt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A könyvtár, a levéltár és a múzeum is nyitva áll a látogatók előtt Kaposváron június 22-én, a múzeumok éjszakáján.

prae.hu

A Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár egy muzeális dokumentumokkal kiegészített vadászattal kapcsolatos könyvekből álló kiállítással, óránként indított raktártúrával, kézműves foglalkozással, filmvetítéssel, valamint a globális klímaváltozás várható somogyi hatásairól szóló előadással várja az érdeklődőket.

A Somogy Megyei Levéltárban címertani és zászlóismereti kézműves foglalkozáson vehetnek részt a látogatók, a levéltár raktárai iránt érdeklődők csoportos látogatás keretében kézbe vehetik a gyűjtemény ritka darabjait, így egyebek mellett Somogy megye történetének 18-19. századi forrásait, ugyanebből a korból származó könyveket, községi pecsétnyomókat és színes lenyomatokat, továbbá megnézhetik Somogy megye 13. és 19. század közötti okleveleit. Két időszaki kiállítás pedig a boszorkányperekbe, illetve a szocializmus korszakának jellemző dokumentumaiba enged bepillantást.

A Rippl-Rónai Múzeum előtti téren délután veteránautó kiállítás és kézműves vásár fogadja a látogatókat, este tűzzsonglőrök, néptáncosok és népzenészek szórakoztatják a nézőket, miközben tűzugrásra bíztatják a bátrabbakat. A múzeum épületében és az udvaron kora este gyermekfoglalkozásokat tartanak, amelyen a többi között megismerkedhetnek a restaurálás folyamatával, a Somogy természeti kincsei, néprajzi emlékei, régészeti leletei iránt érdeklődőket tárlatvezetésekre, előadásokra, filmvetítésre invitálják.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Bartók György szerzői estje a Fugában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés