bezár
 

art&design

2013. 06. 15.
Múzeumok éjszakája - Traktorok, állatsimogató a Vajdahunyadvárban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Traktormustra, állatsimogató és vártörténeti séta várja az érdeklődőket a múzeumok éjszakáján június 22-én a budapesti Vajdahunyadvárban.

prae.hu

A falu a városban, illetve az élelmiszer és hagyomány témája köré csoportosuló múzeumi éjszakát számos kül- és beltéri program színesíti. A látogatók traktormustrán ismerkedhetnek a veterán és új géptípusokkal, illetve kipróbálhatják a traktor vezetést. A gyerekeket állatsimogató várja a csak erre az estére felépített, hagyományos parasztudvaron.

A Mezőgazdasági Múzeum épületében egész éjjel tárlatvezetések követik egymást a magyar mezőgazdaság történetét, a halászatot, a vadászatot, az erdészetet és a növényvilágot bemutató tárlatokon, valamint a nemzeti lókiállításon. Az érdeklődők vártörténeti sétán vehetnek részt az Apostolok tornyába, továbbá megtekinthetik a könyvtár kincseit és a Hunyad-pince borászati emlékeit - közölte a múzeum az MTI-vel.

Az Élő Múzeumban megelevenednek a kiállítótermek szereplői: a látogatók ősemberrel, római kori nővel, honfoglaló magyar vitézzel, vajákos asszonnyal, hajdúval és vásározókkal találkozhatnak, a tematikus kiállításokon a régi korok halászával, vadászával és erdészével ismerkedhetnek.

A rendezvényt délután a Vox Caelestis Vegyeskar fellépése nyitja, amelyet népdal- és néptáncelőadás, majd a Görömpő Kompánia Szent Iván-éji műsora követ. Este a Hajdu Klára Quartet, a Peet Project és az Intermezzo Trio szórakoztatja a közönséget. Éjféltől a Szívek és Színek teremben szerelmi varázslás és bájitalfőzés lesz, a múzeum udvarán szerelem- és barátságmegtartó tűzugrás zárja az eseményt.

A 11. múzeumok éjszakájának látogatóit 187 vidéki és 106 fővárosi kulturális intézmény összesen 350 helyszínen várja különleges programokkal. A felnőttek 1500, a 6-18 év közötti gyermekek 600 forintért válthatnak karszalagot, amely valamennyi intézményben és a különjáratokra is érvényes.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés