bezár
 

színház

2013. 06. 20.
Salam Yousry és a Kórusprojekt hamarosan Budapesten
2013. július 3-10., Nyitott kórusworkshop Budapest lakói számára a Pneuma Szöv. és a Mobile Albania Vándorló Utcaegyeteme keretében
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Salam Yousry egyiptomi rendező Kórusprojektje a 2010-ben kirobbanó Arab Tavasz körüli felfokozott társadalmi hangulatban panaszkórusként indult. Azóta több helyen valósult meg Egyiptomban és más helyszíneken azzal a céllal, hogy a társadalom legkülönbözőbb rétegeihez tartozó embereket hozza össze. A kezdeményezés Kairó után workshopok formájában megvalósult már Alexandriában, Ammanban, Beirutban, Londonban, Münchenben, Berlinben, Párizsban, Isztanbulban, Grazban, és most a Pneuma Szöv. és a Mobile Albania szervezésében Budapestre érkezik.
A Kórusprojekt a közösségek számára fontos témákat kutatja, bárki számára nyitott. Eredménye mindig más, mindig megjósolhatatlan, függ a témától, résztvevőktől és az adott pillanat történéseitől – egyedi élmény, mely a próbateremben bontakozik ki. A műhelymunkákban csupán az önkifejezésre való törekvés, a közösségi együttműködés és az egyenrangú, aktív részvétel szellemisége marad állandó. Az együttlétek célja a közösségi tapasztalat és az egyenrangú részvétel. A résztvevők közösen öntik dalba vágyaikat, gondjaikat, érzéseiket és gondolataikat, jó- és rosszkedvüket. A közös improvizációkból, versírásból és zeneszerzésből álló egyhetes workshop eredményeit rövid performansz foglalja össze és mutatja be – olykor meglepő eredményekkel.

2013. július 3. és 10. között a budapesti kórusprojekt a Corvin Áruház 3. emeletén működő MÜSZi – Művelődési Szint inspiratív tereiben egy hatnapos workshop keretében valósul meg. 2013. július 1-én 19 órai kezdettel Salam Yousry nyilvános előadást tart a tranzit.hu nyitott irodájában, július 10-én pedig egy nyilvános prezentáció és a VIII. kerületen átvonuló közös menetelés keretében kerül sor a workshop eredményeinek bemutatására.

Regisztráció és jelentkezés a workshopra 2013. június 30-ig:
Berecz Zsuzsa
info@pneumaszov.org

A részvétel ingyenes.

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/577772425578088

<iframe width="420" height="236" src="http://www.youtube.com/embed/GyrIuKxpBqg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Salam Yousry (ET)

Salam Yousry színházi rendező, író, képzőművész. 2004-ben végzett a kairói Helwan Egyetem Képzőművészeti Karán, azóta a kulturális szektor számos területén tevékenykedik. 2002-ben alapította színtársulatát, az Al-Tamye Theatre Company-t, emellett illusztrátorként és különböző művészeti projektek kurátoraként dolgozik, valamint tanársegéd a Helwan Egyetem Képzőművészeti Karának festő szakán. A Kórusprojektet 2010-ben indította el Kairóban.


Vándorló Utcaegyetem

A Vándorló Utcaegyetem a Pneuma Szöv. nyitott budapesti hálózat és a Mobile Albania német performanszcsoport közös projektje, a 20 forintos operett című folytatásos utcafantázia második állomása. A 20 forintos operett 2012 nyara óta hoz létre közös tereket az utcán és városi foghíjtelkeken. Az utcafantázia első képe Mókus Maxi, a multifunkcionális óriásmókus története volt, melyet magyar és külföldi művészek, hajléktalan alkotók, szomszédok és járókelők alkottak meg egy józsefvárosi elhagyott óvodakertben. A mobil mókusszobor 10 hét alatt épült fel különféle művészeti és közösségi események során, melyek a használaton kívüli telket a közös alkotás, tudásmegosztás és a kölcsönös bizalom helyévé alakították. A projektet egy utcai felvonulás zárta a VIII. kerületen át. A Vándorló utcaegyetem 2013 májusától június végéig zajlik Budapesten, majd szeptemberben Lipcsébe utazik. A projekt során az alkotók Budapest VIII. kerületét térképezik fel és alakítják át Nyolcadik Tengerré és hoznak létre performatív köztéri akciókat az aktuális szocio-politikai környezetre reagálva.

Bővebb információ:
www.pneumaszov.org
www.mobilealbania.de
https://www.facebook.com/20ForintosOperett

Támogatók:
Robert Bosch Stiftung "Szenenwechsel" program
tranzit.hu

Kórusprojekt:
http://www.thechoirproject.webs.com
https://www.facebook.com/thechoirprojectegypt?ref=ts&fref=ts

Programbontás

Pneuma Szöv. & Mobile Albania & Tranzit.hu
SALAM YOUSRY (ET): KÓRUSPROJEKT


2013. július 1. 19:00

Salam Yousry nyilvános előadása a kórusprojektről a tranzit.hu nyitott irodájában
(1068 Bp. Király utca 102., I. emelet)
http://hu.tranzit.org/

2013. július 3. és 10. között 

Hatnapos workshop, próbák 18:00-22:00 óra között a MÜSZiben
(Művelődési Szint - 1085 Bp. Blaha Lujza tér 1., Corvin Áruház III. emelet, Somogyi Béla utcai
ZÖLD ajtó)
www.muszi.org

2013. július 10.

A workshop eredményeit bemutató nyilvános prezentáció és közös menetelés a VIII. kerületen át.

REGISZTRÁCIÓ: 2013. június 30-ig!

Berecz Zsuzsa, info@pneumaszov.org

A részvétel ingyenes.

Szkéné színház

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés