bezár
 

film

2013. 06. 14.
Alternatív szignálfilmek a KAFF-on
A MOME Animációs Tanszéke és a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál együttműködése
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animációs diákjai idén negyedik alkalommal készítettek szignálfilmeket a KAFF számára. A hivatalos, Tóth Pál animációs filmrendező által készített szpot mellett 2013-ban hat további ID-filmmel készülhettek az ötnapos kecskeméti animációs ünnepre.

prae.hu

A filmeket a fesztivál Youtube-csatornáján is meg lehet tekinteni, valamint a kecskeméti vetítések előtti felvezetők során. Az 50 másodperces szignálok változatos technikával és stílusban készültek.

Az törzsi tam-tam vad ritmusára készített Egyszem egy színes bábanimációs kisfilm, amelyet Buda Flóra, Gyulai Panni, Ladocsi András, Szász Enikő és Takács Barbara készített.

<iframe width="420" height="236" src="http://www.youtube.com/embed/S9gYtllJa8Y" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A Terjék Diána és Rapkay Teréz által jegyzett, rajzolt Küklopsz rövidlátó címszereplője rossz szemével az orvosnál ül, abban reménykedve, hogy a doktor megtalálja a számára megfelelő okulárét.

<iframe width="420" height="236" src="http://www.youtube.com/embed/gnymqhkyO68" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A Falra egy színes krétával és festékkel készített stop motion-etűd, amelyet egy elhagyatott telken vettek fel az alkotók, Sárkány Vivien, Kovács Adrienn, Csibi Boróka és Győrfi Ágnes.

<iframe width="420" height="236" src="http://www.youtube.com/embed/mSpej76YINk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A Sketchbook tulajdonosa, Orosz Judit rajzos naplójába enged betekintést, a film a hagyományos felvételt keveri a számítógépes animációval.

<iframe width="420" height="236" src="http://www.youtube.com/embed/nMXHTnOmDVk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A Mariai Gábor által jegyzett Radiohead, valamint a Hegyi Olivér, Szénási Marcell, Börönte Tamás alkotta trió által jegyzett Trip számítógépes technikával készült klipek.

<iframe width="420" height="236" src="http://www.youtube.com/embed/o9rXABkPrGQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Az egyedi 3D-s animációival ismertté vált Tóth Pál (közismert nevén Paja) idei szignálfilmje a tavaly váratlan hirtelenséggel elhunyt Farkas Antal jama fotóművész életművének állít emléket. Farkas Antal jama, a KAFF egykori látványtervezője 2004-ben és 2007-ben megkapta az legrangosabb magyar tervezőgrafikai elismerést, az Aranyrajzszög-díjat a KAFF korábbi arculat- és látványterveiért.

<iframe width="420" height="236" src="http://www.youtube.com/embed/U1uQetwLvuo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A Kecskeméti Animációs Filmfesztivál Magyarország legrégebb óta működő nemzetközi animációs rendezvénye, amely idén június 19. és 23. között kerül megrendezésre. A fesztivál részletes programja a www.kaff.hu honlapon olvasható.

Az 1985-ben alapított fesztivált kezdetben háromévente rendezték meg, 2005 óta pedig kétévente kerül sor az animációs seregszemlére.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Alex Garland: Polgárháború

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Renaud-Delage: Gru 4
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés