bezár
 

színház

2013. 06. 13.
Mikó Csaba kapta a Vilmos-díjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mikó Csaba kapta idén Apátlanok című művéért a Színházi Dramaturgok Céhe által a legjobb új magyar drámának járó Vilmos-díjat.

Szkéné színház

Az elismerést a fesztivál keretében zajló Kortárs Magyar Dráma Nyílt Fórumán adták át - tájékoztatták a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) szervezői közleményben az MTI-t.
   
A Színházi Dramaturgok Céhe huszonnyolcadszor rendezte meg a nyílt fórumot, amelynek keretein belül kortárs, korábban még be nem mutatott magyar drámák felolvasószínházi előadásai és a szakmai beszélgetések mellett minden évben kiadnak három vagy négy színdarabot is. 
   
A kötetben idén Mikó Csaba Apátlanok című műve mellett Kelemen Kristóf Sok alvó közt semmi dolgom nékem és Ménes Attila A Bihari fedőnevű ügynök élete című alkotása jelent meg. A három szöveg közül a rendezvénysorozat ideje alatt a dramaturgok és az olvasók szavazatai alapján választották ki a legjobbat.
   
Az Apátlanok egy súlyos titkokkal és problémákkal terhelt család tagjainak életét mondja el, miközben a gyerekek, az "apátlan nemzedék" növekedésével párhuzamosan Magyarország elmúlt évtizedeinek képe is kirajzolódik - olvasható a közleményben.
   
A Vilmos-díjjal másodszor kitüntetett Mikó Csabának eddig egy drámakötete és két ifjúsági regénye jelent meg. Apa című darabját több nyelvre is lefordították, a művel számos díjat és pályázatot nyert, rangos nemzetközi elismerést is kapott.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés