bezár
 

art&design

2013. 06. 08.
Magyar fal-, tér- és minitextilek kiállítása Berlinben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Textilvarázs Magyarországról címmel nagyméretű fal- és tértextileket, valamint minitextileket mutat be gyűjteményéből a Szombathelyi Képtár a berlini magyar nagykövetségen június 12-től.

prae.hu

Czukor József nagykövet meghívására 17 darab nagy méretű fali- és tértextilt, valamint 31 minitextilt válogatott a képtár a gyűjteményéből és rendezi meg a nagykövetségen a bemutatót, amely július 31-ig lesz látható - mondta Cebula Anna, a képtár igazgatója az MTI-nek.

A tárlaton kiállítják Péreli Zsuzsa Egy kercaszomori búcsú emlékére című faliképét, és Solti Gizella kárpitját is, amelynek különlegessége, hogy Ferenczy Noémi (1890-1957) gobelinművész megmaradt fonalaiból szőtte. Látható lesz Szenes Zsuzsa Gázálarc és Labirintus című munkája, Polgár Rózsa Szövött metaforák című textilje vagy Sütő Éva szombathelyi művész Ave Savaria című zászlaja.

A Szombathelyi Képtár 40 éve gyűjti a textilmunkákat. Eleinte biennálékon mutatkoztak be, később triennálékon állították ki falikárpitjaikat és minitextiljeiket a témával foglalkozó magyar és külföldi kortárs művészek. A képtár minitextil kollekciója páratlan Európában - hangsúlyozta Cebula Anna.

A textilkiállítást Csapláros Andrea, a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum igazgatója nyitja meg.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés