bezár
 

irodalom

2013. 06. 05.
Filozófusok éjszakája Londonban magyar résztvevővel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Farkas Katalin egyetemi tanár, a Közép-európai Egyetem rektorhelyettese képviseli Magyarországot a filozófusok londoni éjszakáján (My night with philosophers).

A tavalyi siker után a Londoni Francia Intézet idén is megrendezi az eseményt. A magyar színeket képviselő Farkas Katalin a Balassi Intézet Londoni Magyar Kulturális Központ támogatásával érkezik az eseményre - tájékoztatta az MTI-t a londoni intézet.
   
A pénteki egész éjszakás rendezvényre több mint hatvan filozófus érkezik Európa több országából, hogy betekintést nyújtson a filozófia különböző területeire.

prae.hu

Lesz például előadás Az egzisztencia jelentése, Mi teszi az ábrázolást erotikussá vagy Hogyan szelídítsünk meg egy zombit címmel.
   
Farkas Katalin The rare kind of self-knowledge (Az önismeret ritka fajtája) címmel tart előadást az emberi megismerés különböző módozatait elemezve.
   
A My night with philosophers célja, hogy több mint százféle előadáson, filmen, performanszon és felolvasáson keresztül hozza közelebb a filozófiát az emberekhez. Az előadásokkal párhuzamosan táncosok, színészek, zenészek és DJ-k gondoskodnak arról, hogy a látogatók minél élvezetesebb módon fedezzék fel a filozófia világát.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Horváth Iván (1948-2024)
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés