bezár
 

irodalom

2013. 06. 05.
Fehér Béla Hévíz-díjas
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Először adták át a Hévíz Folyóirat Irodalmi Díját. A díjat, amelyet Hévíz városa alapított idén tavasszal, 2013-tól az Ünnepi Könyvhét keretében adják át a Hévíz című folyóiratban publikált művek egy szerzőjének. A díjról a képviselő-testület döntött egyhangú szavazással, a javaslattevő bizottság javaslatára.

prae.hu

A kitüntetést Kepli József János alpolgármester Fehér Béla írónak nyújtotta át. Mint mondta: Fehér Béla a százéves Örkény István előtt tisztelgő, a folyóirat 2012/3. számában megjelent Egypercesei mellett egyéb megjelent munkáival is kivívta az elismerést; írásaiban foglalkozott a Dunántúl, Hévíz és környéke, valamint Zala megye gasztronómiai hagyományaival is.

Cserna-Szabó András laudációját Szálinger Balázs olvasta fel, aki egyben a Hévíz folyóirat legfrissebb számát is bemutatta a közönség előtt.

Fehér Béla író, esszéíró, újságíró 1949-ben született Debrecenben. Pulitzer- és Prima Primissima-díjas. Legutóbbi regénye Kossuthkifli címmel 2012-ben jelent meg a Magvető kiadónál.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés