bezár
 

zene

2013. 06. 05.
Charlie - Jazz
MOM Kulturális Központ 2013. június 7. 20.00
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Charlie decemberben ünnepelte a Papp László Budapest Sportarénában 65. születésnapját, amelyről nemrég egy dupla élő CD is megjelent. Ez azonban nem jelenti azt, hogy visszavonulna, sőt! Rengeteg koncertje van nyáron országszerte, de Budapesten egy igazán rendhagyó bulira készül: a rekedt hangú énekes június 7-én, a MOM Kultúrális Központ Színháztermében a jazz világába kirándul, amely persze nem meglepő, hiszen régóta tudjuk mennyire otthonosan mozog ebben a stílusban is. A koncerten sok saját dalának áthangszerelt változata, és számára kedves világslágerek is elhangzanak majd.

prae.hu

Horváth Charlie az az előadó, aki szinte bármilyen műfajban és stílusban fel tudja csillantani tehetségét és jellegzetes, egyedi, rekedt hangját, de a jazz, a swing és a soul világa különösen közel áll hozzá.

Bár a Tátrai Band énekeseként és a szólólemezeivel is nagyon sikeres volt és számos slágert jegyzett, mindig nagy vágya volt, hogy a jazz világába kiránduljon. Ennek lett az „eredménye” két album, a több éve megjelent Soul And Jazz, majd ezt követte a Funky, Soul And Jazz című dupla CD. Ezeken nemcsak addigi dalai szerepeltek áthangszerelve, hanem jól ismert világslágerek is felhangzottak rajta az előadásában. Ezeken többek között azokkal a zenészekkel dolgozott együtt, akikkel egyébként is sokat láthatjuk őt a színpadon: László Attilával, Halász Jánossal, Egri Jánossal, Borlai Gergővel vagy Lerch Istvánnal.

Ezek az albumok is jól bizonyítják, mennyire otthonosan mozog Charlie a jazz világában, amelyről mindenki meggyőződhet, aki elmegy az énekes június 7-én, a MOM kulturális Központ színháztermében tartandó koncertjére. A koncerten sok saját dala és számára kedves világslágerek is elhangzanak majd, többek között azoknak a zenészeknek a kíséretében, akik a fent említett albumukon is szerepelnek.

Ez is jól bizonyítja, hogy Charlie az az előadó, aki mindig megújulásra kész. Pályafutása során 23 díjjal honorálták tehetségét, többek között Arany Zsiráf-díjjal, Liszt Ferenc-díjjal. Többszörös EMeRTon-díjas művész, valamint megválasztották az év énekesének is . 1993-ban munkásságát a Magyar Köztársasági Érdemrend Kis Keresztjével ismerték el.

Legutóbbi dupla, élő CD-je két hónappal ezelőtt jelent meg Charlie 65 Live! címmel, amelyen a tavaly decemberben, a Papp László Budapest Sportarénában tartott koncertjének a felvételét hallhatjuk.
 
Charlie
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés